Montessori peutergroep

Jonge kinderen leren door te spelen. Dit is goed voor hun ontwikkeling en erg leuk! Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het voorschools begeleiden en stimuleren van kinderen in hun ontwikkeling bijdraagt aan een goede start op de basisschool. Juist in de leeftijd van twee tot vier jaar leren kinderen erg veel. Peuters hebben een natuurlijke nieuwsgierigheid, het is belangrijk die te stimuleren en hun ondernemingslust te prikkelen.

De Jan Prins heeft een goed contact met verschillende peutergroepen in de omgeving van de school. In het schoolgebouw zelf bevinden zich ook twee groepen: de Montessori peuteropvang 'Koraal', aangesloten bij 'Stichting Groeibriljant' en een reguliere peutergroep, georganiseerd door 'BSO KindeRdam'.

Op de peutergroep leren de kinderen spelenderwijs met elkaar omgaan. Ook worden ze gestimuleerd in alle ontwikkelingsgebieden. Dit maakt de stap naar groep 1 op de basisschool veel makkelijker. Voor deze beide peutergroepen verloopt de overgang naar de Jan Prins geleidelijk. Er vindt een warme overdracht plaats, als u daar toestemming voor geeft. Dat wil zeggen dat de pedagogische medewerkers van beide peutergroepen vooraf contact hebben met de toekomstige leerkracht van uw kind en uw kind alvast kan komen kennismaken op school. Er is ook een overdracht naar andere peutergroepen als ouders dit wenselijk vinden.

Informatie over peuteropvang 'Koraal' van 'Stichting Groeibriljant' opvragen en inschrijven kan via (010) 483 28 00 (Bereikbaar tussen 9.00 – 18.00 uur) of 06 15 89 34 72 (PO De Koraal). Natuurlijk vindt u meer informatie op de website van 'Stichting Groeibriljant', www.stichting-groeibriljant.nl.

Informatie over de peutergroep van 'BSO KindeRdam' opvragen en inschrijven kan via (010) 206 07 11 of bekijk de website van het BSO KindeRdam: https://www.kinderdam.nl/het-steigertje

Montessori peutergroep

Kies het pakket dat bij u past 


BSO KindeRdam biedt ook voor- en naschoolse opvang aan. Er is keuze uit verschillende pakketten tussen 07.00 en 19.00 uur. Ook het afnemen van halve of verkorte dagen is mogelijk. Werkende en studerende ouders kunnen hiervoor kinderopvangtoeslag aanvragen. Ouders met een indicatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) schrijven zich in voor dagdelen van 9.00 tot 11.30 uur of van 12.30 tot 15.00 uur. Peuteropvang wordt aangeboden gedurende 40 schoolweken per jaar.

Op de BSO van KindeRdam  heb je zeker een Toffe Tijd!
Freerunnen, dansen, yoga, zingen, bootcampen, animaties maken, toneelspelen … Je doet het op de BSO Nieuwstraat en BSO Marieniershof. Omdat we kinderen graag een TOFFE TIJD willen bieden. Een tijd waarin zij op ontdekking kunnen gaan. En ook een tijd waarin zij hun talenten kunnen ontwikkelen en vrienden kunnen maken. Geen tijd te verliezen dus …

Kinderen zijn van nature heel nieuwsgierig. Daarom zorgen we elke week voor een gevarieerd programma boordevol activiteiten. Daarnaast bieden we regelmatig een van onze vele workshops aan. Kunst, Muziek, Toneel, Wetenschap, Technologie of Sport? Kinderen schrijven zich graag in. Want wie wil er nou niet leren hoe je pizza’s bakt, een auto uitdeukt, dierenarts wordt, een raket lanceert …  

Welkom bij BSO Nieuwstraat en BSO Mariniershof van KindeRdam. Wie gaat ermee op ontdekkingsreis?

Wil je meer weten of je inschrijven voor de Naschoolse  opvang? Ga dan naar www.kinderdam.nl/toffetijd of neem contact op met onze afdeling Klantadvies via
010 - 44 300 36 of
klantadvies@kinderdam.nl.

Directie

Gerda Korevaar
Directeur

Gerda Korevaar

Leerkrachten

Juf Christine R.
Onderbouw A

Juf Christine R.

Juf Charisa
Onderbouw B

Juf Charisa

Juf Marion
Onderbouw B & ondersteuning onderbouw

Juf Marion

Juf Michelly
Onderbouw C

Juf Michelly

Juf Hanna
Onderbouw C

Juf Hanna

Juf Linda
Onderbouw D

Juf Linda

Juf Deirdre
Onderbouw E

Juf Deirdre

Juf Josselien
Middenbouw A

Juf Josselien

Juf Martine
Middenbouw B

Juf Martine

Rots & Water trainer / Bouwcoördinator middenbouw
Juf Lotte
Middenbouw B

Juf Lotte

Lio-stagiaire
Juf Ilse
Middenbouw C

Juf Ilse

RT-er
Juf Zeliha
Middenbouw D

Juf Zeliha

Juf Thea
Middenbouw D

Juf Thea

Juf Lieke
Middenbouw E

Juf Lieke

Juf Sanne K.
Tussenbouw A

Juf Sanne K.

Meester Nicky
Tussenbouw B

Meester Nicky

Juf Agnes
Bovenbouw B

Juf Agnes

Meester Jona
Tussenbouw C

Meester Jona

Juf Davinia
Middenbouw

Juf Davinia

Juf Miranda
Bovenbouw A

Juf Miranda

Juf Maartje
Bovenbouw A en Tussenbouw C

Juf Maartje

Juf Kaylee
Bovenbouw C

Juf Kaylee

Zorg

Hedy Booij
Intern begeleider

Hedy Booij

Karin Cordewener
Intern begeleider

Karin Cordewener

Nikki Oostewechel
PPO Rotterdam (schoolcontactpersoon)

Nikki Oostewechel

Barreca Daniel
Schoolmaatschappelijk werker

Barreca Daniel

Vakleerkrachten

Meester Yordi
Bewegingsonderwijs

Meester Yordi

Meester Peter
Muziekdocent OB en MB

Meester Peter

Onderwijsondersteunend personeel en vrijwilligers

Marysia
Ondersteuning administratie

Marysia

Monique Rijsdijk
Ouderconsulent

Monique Rijsdijk

Jolanda Nijhuis
Administratie

Jolanda Nijhuis

Juf Pekhshan
Onderwijsassistent onderbouw

Juf Pekhshan

Meester Peter
ICT-er

Meester Peter

Onderwijsaanbod

Download hier de schoolgids

In de schoolgids staat alle informatie over de school, de leerkrachten en het Montessori onderwijs. Heel veel van deze informatie vindt u ook op deze website.
In het colofon staat de juiste versie van de schoolgids vermeld.

Download de schoolgids