Montessori peutergroep

Jonge kinderen leren door te spelen. Dit is goed voor hun ontwikkeling en erg leuk! Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het voorschools begeleiden en stimuleren van kinderen in hun ontwikkeling bijdraagt aan een goede start op de basisschool. Juist in de leeftijd van twee tot vier jaar leren kinderen erg veel. Peuters hebben een natuurlijke nieuwsgierigheid, het is belangrijk die te stimuleren en hun ondernemingslust te prikkelen.

De Jan Prins heeft een goed contact met verschillende peutergroepen in de omgeving van de school. In het schoolgebouw zelf bevinden zich ook twee groepen: de Montessori peuteropvang 'Koraal', aangesloten bij 'Stichting Groeibriljant' en een reguliere peutergroep, georganiseerd door 'BSO KindeRdam'.

Op de peutergroep leren de kinderen spelenderwijs met elkaar omgaan. Ook worden ze gestimuleerd in alle ontwikkelingsgebieden. Dit maakt de stap naar groep 1 op de basisschool veel makkelijker. Voor deze beide peutergroepen verloopt de overgang naar de Jan Prins geleidelijk. Er vindt een warme overdracht plaats, als u daar toestemming voor geeft. Dat wil zeggen dat de pedagogische medewerkers van beide peutergroepen vooraf contact hebben met de toekomstige leerkracht van uw kind en uw kind alvast kan komen kennismaken op school. Er is ook een overdracht naar andere peutergroepen als ouders dit wenselijk vinden.

Informatie over peuteropvang 'Koraal' van 'Stichting Groeibriljant' opvragen en inschrijven kan via (010) 483 28 00 (Bereikbaar tussen 9.00 – 18.00 uur) of 06 15 89 34 72 (PO De Koraal). Natuurlijk vindt u meer informatie op de website van 'Stichting Groeibriljant', www.stichting-groeibriljant.nl.

Informatie over de peutergroep van 'BSO KindeRdam' opvragen en inschrijven kan via (010) 206 07 11 of bekijk de website van het BSO KindeRdam: https://www.kinderdam.nl/het-steigertje

Montessori peutergroep

Kies het pakket dat bij u past

BSO KindeRdam biedt ook voor- en naschoolse opvang aan. Er is keuze uit verschillende pakketten tussen 07.00 en 19.00 uur. Ook het afnemen van halve of verkorte dagen is mogelijk. Werkende en studerende ouders kunnen hiervoor kinderopvangtoeslag aanvragen. Ouders met een indicatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) schrijven zich in voor dagdelen van 9.00 tot 11.30 uur of van 12.30 tot 15.00 uur. Peuteropvang wordt aangeboden gedurende 40 schoolweken per jaar.

Op de BSO van KindeRdam  heb je zeker een Toffe Tijd!
Freerunnen, dansen, yoga, zingen, bootcampen, animaties maken, toneelspelen … Je doet het op de BSO Nieuwstraat en BSO Marieniershof. Omdat we kinderen graag een TOFFE TIJD willen bieden. Een tijd waarin zij op ontdekking kunnen gaan. En ook een tijd waarin zij hun talenten kunnen ontwikkelen en vrienden kunnen maken. Geen tijd te verliezen dus …

Kinderen zijn van nature heel nieuwsgierig. Daarom zorgen we elke week voor een gevarieerd programma boordevol activiteiten. Daarnaast bieden we regelmatig een van onze vele workshops aan. Kunst, Muziek, Toneel, Wetenschap, Technologie of Sport? Kinderen schrijven zich graag in. Want wie wil er nou niet leren hoe je pizza’s bakt, een auto uitdeukt, dierenarts wordt, een raket lanceert …

Welkom bij BSO Nieuwstraat en BSO Mariniershof van KindeRdam. Wie gaat ermee op ontdekkingsreis?

Wil je meer weten of je inschrijven voor de Naschoolse  opvang? Ga dan naar www.kinderdam.nl/toffetijd of neem contact op met onze afdeling Klantadvies via
010 - 44 300 36 of
klantadvies@kinderdam.nl.