Ouderbetrokkenheid en ouderraad

Ouderbetrokkenheid is een kenmerk van succesvol onderwijs! Het bevordert de schoolprestaties, werkhouding, het sociaal-emotioneel functioneren en het plezier van de leerlingen op school. Een goede samenwerking tussen leerkrachten en ouders is hierbij van groot belang. Deze draagt bij aan een schoolcultuur waarin leerkrachten en ouders zij aan zij staan en bevordert daarmee het werkplezier van leraren èn het vertrouwen van ouders in de school.

Op de Jan Prins school kunnen ouders op verschillende manieren helpen. Bijvoorbeeld door zich aan te melden bij de Ouderraad of zich in te zetten als hulpouder bij verschillende activiteiten.

Ouderbetrokkenheid en ouderraad

Ouderraad

De Ouderraad organiseert, samen met de school, feestelijke, sportieve en creatieve activiteiten voor de leerlingen. Zij ondersteunen hierdoor het team van de Jan Prins. Voorbeelden van de deze georganiseerde activiteiten zijn het opknappen van het schoolplein, het luizenpluizen, het sinterklaasfeest, de kerstborrel voor ouders, de avondvierdaagse of de kinderboekenruilbeurs tijdens de kinderboekenweek. Het zomerfeest (activiteitenochtend op het einde van het jaar) en ClubTropicana (feestelijke afsluiting op de laatste schooldag) worden ook door de OR georganiseerd. De OR ondersteunt ook liefdadigheidsacties die door de school worden georganiseerd.

De Ouderraad vergadert ongeveer zes keer per jaar. Dit gebeurt op een dinsdagavond of woensdagochtend. Op dit moment bestaat de OR uit negen leden. Hieronder leest u wie dit zijn.

Hulpouders

Naast het vaste team van de ouderraad zijn er op de Jan Prins ook veel hulpouders. Hulpouders ondersteunen de leerkrachten, het team en de ouderraad bij verschillende activiteiten. Soms incidenteel, soms structureel. Hulpouders worden dan ook ingezet door de OR, de leerkrachten, de ouderconsulent of de klassenouder. Dit gebeurt vaak via een Digiduif-bericht maar ouders worden ook persoonlijk benaderd. Hieronder leest u een aantal activiteiten waarbij hulpouders worden ingezet.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden voor de Ouderraad en hulpouders!

Bent u betrokken bij de Jan Prins? Bent u een creatieve denker of doener? Een handige klusser? Heeft u een communicatieve achtergrond? Een financieel inzicht? Administratieve vaardigheden? Heeft u het enthousiasme om zich in te zetten om samen met andere ouders net dat verschil te maken voor die leuke basisschooltijd? Dan zijn wij opzoek naar u!

Schroom niet en meld u direct aan via het e-mailadres ouderraad@janprinsschool.nl

Uw hulp is onmisbaar!

Onderbouw A en C