Ziekte, afwezigheid & verlof

Te laat

We verwachten dat uw kind op tijd op school is. Dit is in het belang van uw kind en de rust in school. Om 8.45 beginnen de lessen. Indien een leerling consequent te laat komt, zijn wij genoodzaakt een melding te doen bij de leerplichtambtenaar.

Afwezig of ziek

Mochten er omstandigheden zijn waardoor uw kind te laat op school komt, wilt u dit dan melden bij de leerkracht van uw kind.

Bij ziekte kunt u dit tussen 8.00 uur en 8.30 uur via het algemene schoolnummer (010-413 31 11) melden. Ziekmeldingen door de kinderen zelf worden niet geaccepteerd.

Verlof voor bezoek aan (tand)arts, ziekenhuis, therapeut

Wij verzoeken u om bezoekjes aan ziekenhuis, tandarts, e.d. buiten schooltijd te plannen. Lukt dit niet, dan geeft u het moment van afwezigheid door aan de groepsleerkracht. Zonder uitdrukkelijke toestemming van ouders laten wij de leerlingen nooit eerder naar huis gaan.

Extra verlof voor leerplichtigen

Een leerling mag nooit zomaar van school wegblijven. Alleen in uitzonderingsgevallen kunt u extra verlof aanvragen voor uw kind.

Het kan gebeuren dat er omstandigheden zijn die zo zwaar wegen dat u uw kind buiten de schoolvakanties om een dag van school wilt houden. Voor dit zogenoemde ‘extra verlof’ zijn regels opgesteld. Hierbij geldt dat er sprake moet zijn van ‘gewichtige omstandigheden’ (situaties die gelegen zijn buiten de wil van ouders en/ of leerling).

Aanvragen van extra verlof

Aanvragen voor extra verlof tot maximaal tien schooldagen dient u in bij de schooldirecteur. In dergelijke gevallen ligt de beslissingsbevoegdheid bij de directeur van de school. Deze zal met inachtneming van wet- en regelgeving een beslissing nemen. Ook een directeur van een school mag niet zonder meer overal verlof voor verlenen.

Het aanvragen van meer dan tien schooldagen extra verlof verloopt via de leerplichtambtenaar. De school kan uw aanvraag doorsturen naar de leerplichtambtenaar. In dergelijke gevallen ligt de beslissingsbevoegdheid bij de leerplichtambtenaar. Deze zal met inachtneming van wet- en regelgeving een beslissing nemen. Uitgangspunt hierbij is de beleidsregel van het ministerie van onderwijs. Dien het verzoek zeker acht weken van tevoren in. U krijgt na het indienen van het verzoek binnen zes weken schriftelijk bericht.

Let op: De regels rond extra verlof gelden niet voor religieuze feestdagen. Hiervoor gelden andere regels.

Ciska Kiepe-Ohm

Marcia Ammerlaan